FAQ

Algemeen


Is er een kilometer maximum?

Met onze campers kun je 1500 vrije km’s per week rijden. Daarbuiten zijn de kosten per extra km €0.20.

Mag ik een huisdier meenemen?

In overleg is het mogelijk om een huisdier mee te nemen. Let op! Dit is tegen betaling van €100,00 schoonmaakkosten.

Mag ik roken in een camper?

Nee. Roken is in al onze campers NIET toegestaan.

Mag ik buiten Europa reizen?

Buiten Europa reizen is in overleg toegestaan, mits de verzekering het land dekt.

Heeft de camper navigatie?

Al onze campers beschikken over Apple Car Play óf navigatie. Je kunt jouw telefoon via een USB-kabel aansluiten aan het systeem.

Kan ik kiezen uit handgeschakeld of automaat?

De meeste camper die wij hebben zijn handgeschakeld.

Wat is AdBlue?

AdBlue is een toevoeging voor een schonere uitstoot van de camper. Als het AdBlue lampje gaat branden, kun je nog zo’n 2500 km rijden. AdBlue is bij tankstations te koop.

Hoe werkt het gas?

Wij leveren een camper voor verhuur af met twee volle gasflessen die aangesloten zijn. Je hoeft alleen de fles open te draaien. Dit wordt uitgelegd in de video die je ontvangt na een boeking.

Wat moet ik allemaal meenemen voor het kamperen?

Wij leveren de camper met volledige inventaris en camping set. Je hoeft in principe alleen maar kleding en beddengoed mee te nemen.

Kun je een gasfles bijvullen in het buitenland?

Ja, het is mogelijk om een gasfles te laten bijvullen in het buitenland. Dit kan meestal bij speciaal daarvoor bestemde winkels of bedrijven die gasflessen verkopen/verhuren. Houdt er wel rekening mee dat de voorwaarden voor het bijvullen van gasflessen per land kunnen verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in sommige landen een bepaald type gasfles moet hebben óf dat er specifieke veiligheidsmaatregelen gelden voor het bijvullen van gasflessen. Het is daarom aan te raden om vooraf te informeren over de regels en voorwaarden voor het bijvullen van gasflessen in het land waar je je bevindt.

Camper huren


Waar moet ik aan voldoen om een camper te huren?

Om een camper te huren bij DreamCamper moet je minimaal een leeftijd hebben van 25 jaar, plus in het bezit zijn van rijbewijs B. Zie ook onze huurvoorwaarden.

Wat te doen bij schade of pech onderweg?

Mocht er onverhoopt schade ontstaan waarbij anderen betrokken zijn, dan dien je altijd een schade formulier met de lokale politie in te vullen. Rij je eenzijdige schade, dan dien je ons in te lichten.

Wij doen er alles aan om onze campers uitstekend te onderhouden. Mocht er onverhoopt toch pech onderweg ontstaan, dan verwijzen wij je naar de verzekering die op de camper zit.

Wanneer moet ik de camper ophalen en terugbrengen?

Ophalen van de camper
Maandag t/m zaterdag tussen 14:00 – 17:00 uur. Van te voren wordt er een tijd met je afgesproken. Mocht er een voorkeurstijd zijn geef dit aan tijdens de boeking, dit geldt ook voor het inleveren van de camper.

Het inleveren van de camper
Maandag t/m zaterdag tussen 9:00 – 11:00 uur.

Afwijkende ophaal- en inleverdagen mogelijk in overleg.

Verdere regels omtrent het ophalen en terugbrengen van onze campers vertellen we je graag in onze huurvoorwaarden.

Ik heb geen kampeerervaring. Kan ik dan wel een camper huren?

Ja dat kan zeker. Wij helpen je goed voorbereid op weg, door middel van een video uitleg maar ook persoonlijke toelichting.

Mag ik met de camper op wintersport?

Mocht je met een van onze campers op wintersport willen, dan is dit in overleg zeker mogelijk.

Waar laat ik mijn eigen auto tijdens de reis?

Wanneer je de camper bij ons komt ophalen, kun je je eigen auto GRATIS bij ons op afgesloten terrein parkeren. Maximaal 1 auto per boeking.

Kosten en verzekering


Wat kost het huren van een camper?

De prijzen voor het huren van een camper bij DreamCamper verschillen per seizoen en huurperiode. Bij een huur vanaf twee weken krijg je 5% korting.

Kan ik een camper huren voor één dag?

Nee, dat gaat helaas niet. De minimale huur in zowel het voor- als naseizoen is 4 dagen.

Wat is mijn eigen risico?

Je betaalt €1000,- borg en dat is tevens ook het eigen risico. Schade daar boven is gelukkig gedekt door de verzekering.

Is gas ingegrepen in de prijs?

Ja, gas zit bij de huurprijs van een camper in.

Ben ik automatisch verzekerd?

Nee, wij bieden geen reisverzekering en/of annuleringsverzekeringen aan. Wij adviseren om deze altijd zelf ergens af te sluiten, vóórdat je met een van onze campers op pad gaat. Verder is de camper zelf wél goed verzekerd en heb je tijdens de reis de mogelijkheid om onze pechhulp in te schakelen.

Ik wil mijn boeking annuleren, kan dat?

Dat is mogelijk, maar daar zitten wel consequenties aan. Zie onze huurvoorwaarden voor informatie m.b.t. de annulering van boekingen.

Staat jouw vraag hier niet tussen?
Stel 'm gerust, we helpen je graag!

Neem contact op →